Tytöt liikkeellä!

Somalimaan tytöille ja nuorille naisille oma turvallinen urheilukeskus!

Shiffa tekee työtä tyttöjen urheiluharrastuksen puolesta. Keräämme nyt omavastuurahoitusta Somalimaan Hargeisassa maan ainoan tytöille tarkoitetun koripallokentän kattamiseksi ja yleisökatsomon rakentamiseksi. Yhteistyökumppanimme SOCSA:n rakennushanketta suunnittelee parhaillaan Intiasta kotoisin oleva naisarkkitehti vapaaehtoistyönä.

Shiffan hanke on Suomen Ulkoasiainministeriön rahoittama. Hankkeen avulla aktivoimme paikallisia toimijoita tekemään työtä tyttöjen liikuntakulttuurin hyväksi. Olemme palkanneet ja työllistäneet paikallisia valmentajia sekä kouluttajia.

Viime vuonna alkaneessa hankkessa koripalloa pelaa tällä hetkellä viikottain 50-60 tyttöä Hargeisassa. Koossa on neljä joukkuetta. Lähikoulujen tytöt saavat lisäksi terveysvalistusta yhteistyökumppani SOCSA:n tiloissa.

Hanke on herättänyt runsaasti mielenkiintoa ja poikinut kansainvälistä tukea SOCSA:n toiminnalle järjestön toimitilojen remonttiin. SOCSA on saanut esimerkiksi kuntosalilaitteita ja kalustoa kahvilan perustamista varten. Muut kansalaisjärjestöt ovat olleet kiinnostuneita terveysvalistuskursseista.

Koripallohanke on ollut runsaasti ja myönteisesti esillä mediassa. Tämä on äärimmäisen tärkeää asenteiden muuttamisen kannalta. Shiffa haluaa, että tyttöjen urheiluharrastus olisi hyväksyttyä yhteisössä, ja yhtä luonnollista kuin poikien. Tämä on elintärkeää tyttöjen fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin kannalta.

Suomessa koripallohankkeen yhteistyökumppaneina ovat urheilun kehitysyhteistyöjärjestö LiiKe ry, Suomen Koripalloliitto ja koripalloseura PuHu Juniorit Vantaalta. Heidän tukensa hankkeelle on materiaalista ja konsultaatioapua, joten Shiffa tarvitsee hankkeen omavastuurahoitukseen noin 8000 euroa. Koko tavoitteemme on 10.000 euroa, jotta kenttä saadaan pelikuntoon. Tämän vuoksi tavoittelemme yhteisö- ja yritystukea niin Suomessa kuin Somalimaassakin.

Kuluvan toimintavuoden 2016 aikana Shiffa tukee koripallokoulutuksen ohella kilpailutoimintaa. Sen lisäksi vahvistetaan tyttöjen elämänhallintaa. Tämän vuoden tavoite on tehdä koristyttöjen kanssa osallistavan teatterin menetelmin esitys, jossa puidaan draaman maailmassa koripallon sääntöjä ja urheilun reilun pelin periaatteita. Vuonna 2015 he saivat eväitä oman median tekemiseen. Tytöille järjestettiin digitaalisen tarinankerronnan työpaja, jossa he kertoivat suhteestaan koripalloon otsikolla Me and Sports! Tyttöjen videot ovat katsottavissa Shiffan sivuilla, sekä Aman Median sivuilla http://www.amanmedia.net Aman Median naisjournalistit vastasivat videoitten kuvaamisesta ja editoimisesta.

Tule mukaan tukijoukkoihin liittymällä jäseneksi tai tekemällä lahjoituksen!

Saat meihin yhteyden parhaiten sähköpostilla info@shiffa.org.